Κεντρική/CINEMA/Ο ΚΟΝΦΟΡΜΙΣΤΑΣ
Έτος1970
Διάρκεια113
ΑΚΑThe Conformist (Il conformista)
ΧρώμαΈγχρωμο
Είδος Κλασσικά, Ταινίες Online εως 3 ημέρες (72 ώρες) από 1,90 €
Σκηνοθεσία Μπερνάρντο Μπερτολούτσι
Πρωταγωνιστούν Ζαν Λουι Τρεντινιάν
Στεφανία Σαντρέλι
Υπότιτλοι Ελληνικά
ΓλώσσαΙταλικά
Βραβεία-
ΔιανομήWeird Wave
Επίσημο site-

Ο ΚΟΝΦΟΡΜΙΣΤΑΣ

Το διαχρονικό αριστούργημα του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι και μια από τις σημαντικότερες ταινίες όλων των εποχών.

Ρώμη, δύο χρόνια πριν το ξέσπασμα του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Ένας άνδρας, ο Μαρτσέλο ( Ζαν Λουί Τρεντινιάν) ζει μια απόλυτα συμβατική ζωή. Δουλεύει για το φασιστικό καθεστώς του Μουσολίνι, είναι παντρεμένος με μια μικροαστή, αλλά κοινωνικά αποδεκτή γυναίκα και πηγαίνει συχνά στην εκκλησία. Όλα κυλούν ήρεμα στη ζωή του μέχρι τη στιγμή που το αφεντικό του, θα του αναθέσει την εκτέλεση του πρώην καθηγητή και μέντορά του στο Παρίσι.

H επική, αντιφασιστική αυτή ταινία του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, με την σπουδαία ερμηνεία του εξαιρετικού Ζαν Λουί Τρεντινιάν, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα του Μεταπολεμικού Ευρωπαϊκού Σινεμά και μια ταινία που πρέπει καθένας μας να δει.

Ο δημιουργός Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, στην ταινία-ορόσημο του 20ου αιώνα, όχι μόνο δημιουργεί σχολή στον τρόπο κινηματογράφησης, αλλά ρίχνει μια καυστική ματιά στην ιστορία της Ιταλίας και επιχειρεί να σκιαγραφήσει την ψυχοσύνθεση ενός φασίστα, καυτηριάζοντας τον κομφορμισμό και τονίζοντας ότι ιδανικός σύμμαχος του φασισμού είναι ο πολίτης που είναι έτοιμος για οποιοδήποτε συμβιβασμό προκειμένου να επιβιώσει.ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ONLINE ΕΔΩ:


ShareThis

ΚΡΙΤΙΚΗ

  • Δείτε το trailer:

Οι κινηματογράφοι ανέστειλαν τη λειτουργία τους, εσείς όμως μπορείτε να δείτε κινηματογραφικές ταινίες online.