Κεντρική/CINEMA/Η ΝΟΝΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ
Έτος2020
Διάρκεια104
ΑΚΑLa Daronne
ΧρώμαΈγχρωμο
Είδος Αστυνομικά
Σκηνοθεσία Ζαν-Πολ Σαλομέ
Πρωταγωνιστούν Ιζαμπέλ Ιπέρ
Υπότιτλοι Ελληνικά
ΓλώσσαΓαλλικά
Βραβεία-
ΔιανομήWeird Wave
Επίσημο site-

Η ΝΟΝΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ είναι μεταφράστρια της δίωξης ναρκωτικών. Σε μια παρακολούθηση, ανακαλύπτει ότι είναι άσχημα μπλεγμένος ο γιος της αγαπημένης κυρίας που φροντίζει την μαμά της . Αποφασίζει να τον βοηθήσει. Στην πορεία όμως, και με τις πληροφορίες που έχει, βρίσκεται η ίδια να διακινεί μεγάλα φορτία ναρκωτικών…

Η αραβικής καταγωγής Πασιάνς Πορτεφέ είναι μια μεταφράστρια της γαλλικής Δίωξης Ναρκωτικών, που ειδικεύεται σε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις υπόπτων για διακίνηση παράνομων ουσιών . Η δουλειά της είναι κακοπληρωμένη και σκληρή, αλλά η κυρία Πορτεφέ προσπαθεί να διατηρήσει την υπομονή της, όπως άλλωστε υποδηλώνει και το βαφτιστικό της (Patience=υπομονή) . Η ζωή της θα αλλάξει ριζικά, όταν, παρακολουθώντας τη συνομιλία δύο καταζητουμένων διακινητών ναρκωτικών, αναγνωρίζει στον ένα από αυτούς τον γιο της αγαπητής κυρίας που φροντίζει την υπερήλικη μητέρα της . Η μεταφράστρια αποφασίζει να προστατεύσει τον νεαρό, όμως οι πληροφορίες που έχει ήδη συγκεντρώσει, την οδηγούν στην καρδιά ενός μεγάλου κυκλώματος διακίνησης χασίς . Με τη βοήθεια του DNA, ενός σκύλου που παλιά ανήκε στη Δίωξη και τώρα «δουλεύει» για τον εαυτό του, η Πασιάνς, αξιοποιώντας τις επαγγελματικές της εμπειρίες, θα μπει για τα καλά μέσα στο κύκλωμα της ντρόγκας στο Παρίσι, και θα γίνει η νέα Νονά της Νύχτας!

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ, που χρειάστηκε να μάθει αραβικά για να ανταπεξέλθει στις μεγάλες απαιτήσεις του ρόλου της, λέει πως «η Πασιάνς είναι μια γυναίκα που έχει περάσει από τη διαδικασία μιας βίαιης απώλειας, κι έχει μάθει να τα βγάζει πέρα μόνη της, φροντίζοντας τις κόρες και τη μητέρα της. Όταν προκύπτει η νέα κατάσταση στη ζωή της, δεν το σκέφτεται και πολύ…» Όσο για τη στροφή της στην κωμωδία, η μεγάλη ηθοποιός δηλώνει πως αυτό που της άρεσε στο βιβλίο στο οποίο στηρίχθηκε η ταινία (της συγγραφέως Ανελόρ Καΐρ, που συμμετείχε στο σενάριο) ήταν η ιδέα πως σε κάθε τραγωδια υπάρχει ένα κωμικό στοιχείο, και το αντίστροφο. Κάτι που αξιοποίησε δεξιοτεχνικά ο Ζαν Πολ Σαλομέ στην ταινία, δίνοντάς της ένα χαρακτήρα κωμωδίας και θρίλερ, αναδεικνύοντας παράλληλα ένα άλλο Παρίσι, αυτό το μη- τουριστικό, της σκοτεινής πλευράς, όπου δρουν οι συμμορίες διακίνησης των ναρκωτικών. Ο σκηνοθέτης δηλώνει πως το βασικό πρόσωπο του βιβλίου της Καΐρ ενσαρκώθηκε θαυμάσια από την Ιπέρ, με αποτέλεσμα να βγει στην οθόνη το «πορτρέτο μιας δυναμικής γυναίκας που προσπαθεί να σταθεί σε ένα κόσμο σκληρών μαφιόζων, από αυτούς που οδηγούν Πόρσε Καγιέν…»


ShareThis